Indkøbskurven er tom.
Lysscenerier, visuelle tableauer og græskarkunst
Rejser, Kultur & Event

Halloween i Tivoli d. 12. oktober til 5. november.

KULTUR: 12.10.2023.

Af Tina Kristensen.

Lysscenerier, visuelle tableauer og græskarkunst

KULTUR: 12.10.2023.
Af Tina Kristensen.

”Halloween har både rødder i ældre europæisk og nyere amerikansk historie. Og i takt med, at danskerne har taget traditionen til sig, har de også præget den og gjort den til deres egen. Sådan er det med alle vores traditioner. Selvom vi måske har opfattelsen af, at de skal gennemføres på samme måde år for år, er de forbløffende foranderlige. Det er med til at gøre dem levedygtige,” forklarer Caroline Nyvang, seniorforsker på Det Kgl. Bibliotek, forsker i danske traditioner.


Detalje fra Veteranbilerne, Halloween i Tivoli 2023. Foto: Magasinet kunst.

Siden 2006 har Tivoli haft Halloween-åbent omkring efterårsferien og i år, hvor haven fejrer 180-års jubilæum, gør man selvfølgelig noget ud af det. Fra d. 12. oktober til og med 5. november 2023 bydes der på nye fantasifulde efterårsscenografier, Michelin pop-up restaurant, kunstfærdige udskæringer af Danmarks største græskar en 140 meter lang pilefletslabyrint. Og så har man lagt sig i selen med nye scenografier i efterårets farver med over 22.200 græskar.

Tivoli har fordansket den ærkeamerikansk tradition og henter blandt andet også inspiration i de gamle, nordiske høstfester. Et af de steder man oplever det, er i de scenerier man finder rundtomkring i haven, hvor planter, blomster og lys danner visuelle scenografier og tableauer.


Halloween i Tivoli 2023. Foto: Magasinet kunst

Om aftenen når mørket falder på, forvandler de tusindvis af lys haven til en eventyrlig boble. På trods af Halloweens - i hvert fald den amerikanske af slagsens - fokus på det uhyggelige og tendens til horror og splat, så er den Halloween i Tivoli kendetegnet ved god gedigen hygge, men som Caroline Nyvang slår fast, så "er traditioner foranderlige" og Tivolis variant er gennem en årrække blevet finpudset og tilpasset det danske temperament.   

Se det fulde program for Halloween i Tivoli her


Halloween i Tivoli 2023. Foto: Magasinet kunst.

Fun Facts om Halloween i Tivoli 2023

22.200 græskar er placeret rundt omkring i Haven, hvilket er rekord.
140 meter lang pileflets labyrint 10.000 græsser, stauder, krydderurter, frugt- buske og -træer mm placeret i haveanlægget.
225 m2 tage er blevet beplantede med blomster i efterårsfarver.
DM i Kæmpegræskar afholdes for 16 gang i år.
21 gartnere, arbejdsmænd og tilriggere har arbejdet med gartnerdelen af Halloween i Tivoli.

Billedet øverst: Stemningsbillede og Kæmpegræskar under HIT. Foto: Tivoli / Presse- og Kommunikation

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Ingen kommentar mulig